menu
now
Przyjazd
Wyjazd
Rezerwacja

Uroczyste kolacje

Bankiety, integracje, uroczystości

Propozycje menu

Wariant 1

185 zł/brutto/os.


ZUPA
1 do wyboru

-Rosół staropolski z domowym makaronem.
-Krem z pomidorów z crème fraiche i groszkiem ptysiowym.
-Krem z kalafiora z prażonymi pestkami dyni i szczypiorkiem.

(250ml/os)


DANIE GŁÓWNE
podane na półmiskach

-Złociste racuchy drobiowe z kiełbasą i serem żółtym,
-Paprykowe kotleciki mielone na smażonych pieczarkach,
-Karczek pieczony, podany z sosem pieczeniowym,
-Cukinia z ryżem, serem mozzarella i pomidorkami.

(240g/os.)


DODATKI

-Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem,
-Kluski śląskie z cebulką i natką pietruszki,
-Kartofelki pieczone z czosnkiem i słodką papryką.

(300g/os.)


SURÓWKI

-Buraczki z cebulką,
-Biała kapusta z marchewką,
-Wiosenna z sosem winegret.

(250g/os.)


DESER
serwowany

-Lody waniliowe z kruszonką, bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.
-Ciasto czekoladowe z sosem wiśniowym i bitą śmietaną.

(120g/os.)


ZAKĄSKI ZIMNE 

-Półmisek mięs pieczonych i serów,
-Jajka w sosie musztardowym lub Sałatka po żydowsku.
-Śledź w oleju i cebulce,
-Sałatka z pomidorów i mozzarelli,
-Pieczywo jasne i ciemne.

(250g/os.)


DODATKOWO
bez ograniczeń

-Woda mineralna, soki owocowe,
-Bufet z kawą ziarnistą z ekspresu i herbatą.

Wariant 2

215 zł/brutto/os.


ZUPA
1 do wyboru

-Rosół staropolski z domowym makaronem.
-Krem pieczarkowy z serkiem ricotta i pestkami dyni.
-Krem porowo-ziemniaczany z zielonym groszkiem i grzankami.

(250ml/os)


DANIE GŁÓWNE
podane na półmiskach

-Filet drobiowy sous-vide ze szpinakiem,
-Tradycyjny kotlet schabowy,
-Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym,
-Papryka faszerowana kaszą jaglaną i warzywami.

(240g/os.)


DODATKI

-Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem,
-Kluski śląskie z cebulką i natką pietruszki,
-Kartofelki pieczone z czosnkiem i słodką papryką,
-Ryż curry z warzywami i oliwą czosnkową.

(300g/os.)


SURÓWKI 

-Buraczki z cebulką,
-Biała kapusta z marchewką,
-Wiosenna z sosem winegret. .

(250g/os.)


DESER SERWOWANY
do wyboru

-Sałatka owocowa z jogurtem i sosem wiśniowym.
-Sernik wiedeński z sosem malinowym.

(120g/os.)


ZAKĄSKI ZIMNE

-Półmisek mięs pieczonych i serów
-Jajka po tatarsku lub Sałatka z tuńczykiem.
-Śledź w śmietanie,
-Sałatka z kurczakiem,
-Galareta drobiowa,
-Pieczywo jasne i ciemne.

(310g/os.)


DANIA CIEPŁE
1 do wyboru

-Meksykańska z kurczakiem i czerwoną fasolą lub
-Barszcz czerwony z krokietem.

(250ml/os.)


DODATKOWO
(bez ograniczeń)

-Woda mineralna, soki owocowe,
-Bufet z kawą ziarnistą z ekspresu i herbatą

Wariant 3

265 zł/brutto/os.


PRZYSTAWKA
1 do wyboru

-Burak marynowany w pomarańczy z serem pleśniowym i sosem mango chilli.
-Pate z drobiowych wątróbek na grzance z konfiturą z czerwonej cebuli.


ZUPA
1 do wyboru

-Rosół staropolski z domowym makaronem.
-Krem z białych warzyw z grillowaną gruszką i płatkami migdałów
-Krem z kukurydzy z prażonym boczkiem i karmelowym popcornem

(250ml/os)


DANIE GŁÓWNE
podane na półmiskach

-Konfitowane udko z kaczki,
-Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym,
-Zraz wołowy z sosem pieczeniowym,
-Camembert w panierce z żurawiną.

(240g/os.)


DODATKI

-Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem,
-Kluski śląskie z cebulką i natką pietruszki,
-Kartofelki pieczone z czosnkiem i słodką papryką,
-Kopytka z boczkiem i szczypiorkiem.

(300g/os.)


SURÓWKI 

-Czerwona kapusta z jabłkiem i chrzanem,
-Porowa z marchewką, selerem i kukurydzą,
-Wiosenna z sosem winegret.

(250g/os.)


DESER SERWOWANY
do wyboru

-Split bananowy z lodami czekoladowymi,
-Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi.

(120g/os.)


ZAKĄSKI ZIMNE

-Półmisek mięs pieczonych i serów,
-Sałatka z boczkiem i cz. fasolą lub Jajka faszerowane,
-Śledź po kaszubsku,
-Sałatka z serem feta i oliwkami,
-Tatar z łososia wędzonego w kruchym ciasteczku.
-Smalec własnego wyrobu z ogórkiem kiszonym.
-Pieczywo jasne i ciemne.

(310g/os.)


DANIA CIEPŁE
2 do wyboru

-Żurek z jajkiem
-Barszcz czerwony z krokietem,
-Żeberka pieczone na zasmażanej kiszonej kapuście.

(250ml/os.)


DODATKOWO
(bez ograniczeń)

-Woda mineralna, soki owocowe,
-Bufet z kawą ziarnistą z ekspresu i herbatą.

Powyższe ceny obejmują wynajem sali oraz obsługę na czas trwania uroczystości do 6 godzin

Dopłata za każdą kolejną godzinę - 500 zł/brutto

Alkohol

OPCJA 1

DOPŁATA ZA WŁASNY ALKOHOL (korkowe)

  • - 30 zł /osobna dorosła, możliwość wniesienia alkoholu w dowolnej konfiguracji i ilościach, restauracja zapewnia szkło, lód + szczypce, wiaderka z lodem, chłodzenie oraz przechowanie dostarczonego alkoholu.
  • - 50 zł / każda otwarta butelka, restauracja zapewnia szkło, lód + szczypce, wiaderka z lodem, chłodzenie oraz przechowanie dostarczonego alkoholu.

OPCJA 2

OPEN BAR

  • Open bar na 6h, z możliwością przedłużenia:
  • Open bar: piwo lane Żywiec 50 zł/os
  • Piwo rozliczane na beczki 20l Żywiec = 480 zł
  • Piwo rzemieślnicze z browaru Prost 18 zł / 0,5l
  • Open bar: piwo lane Żywiec, wino wytrawne czerwone oraz białe w butelkach 0,75l  - 75 zł/os
  • Oper bar: piwo Żywiec, wino wytrawne czerwone oraz białe w butelkach 0,75l, wódka czysta – 95 zł/ os
  • Oper bar: piwo Żywiec, wino wytrawne czerwone oraz białe w butelkach 0,75l, wódka czysta, whisky 140 zł/os

OPCJA 3

LIMIT KWOTOWY DO WYKORZYSTANIA

Alkohol zamawiany w barze, do ustalonego wcześniej limitu kwotowego.

Dodatkowe menu

  • dodatkowe danie ciepłe + 20 zł/os.
  • owoce + 120 zł patera owoców,
  • bufet ciast + 30 zł
    (szarlotka, brownie, ciasto marchewkowe, sernik),
  • tort + 15 zł/osoba (możliwość personalizacji tortu),
  • Zimna płyta: + 60 zł/ os
    (półmisek mięs pieczonych, półmisek serów, jajka w sosie musztardowym, pałatka po żydowsku, śledź w oleju i cebulce, sałatka z pomidorów i mozzarelli, pieczywo jasne i ciemne)
  • Kawa i herbata + 15 zł/osoba.

Dekoracje kwiatowe

  • opłata zależna od zakresu usług, jedna kompozycja kwiatowa od 60 zł (stół 10os. lub tzw. stacja 10 miejsc przy stole prostokątnym)
  • nieodpłatne użyczenie wazonów, jeżeli kompozycje zostaną dostarczone przez zamawiającego
  • przy wydarzeniach powyżej 100 os. gwarantujemy w cenie delikatne dekoracje kwiatowe.

DJ i szatnia

Usługi DJ:

  • Piątki i soboty do 6h = 1700 zł
  • Piątki i soboty do 8h = 2200 zł
  • Piątki i soboty do 12h = 2600 zł
  • W tygodniu możliość negocjacji ceny.

Mamy również możliwość wypożyczenia przenośnego nagłośnienia do obsługi we własnym zakresie w cenie 600 zł/brutto.

Obsługa szatni:

  • Każda godzina 40 zł.
  • W przypadku udostępnienia wieszaków lub szatni bez numerków – brak opłat.
Hotel Śląsk/
Hotel Śląsk

ul. Oporowska 60 (boczna Grabiszyńskiej)
53-434 Wrocław | Fabryczna

Dane firmowe

Hotel Śląsk Sp. z o.o.
Nr konta: DB PBC S.A.
41 1910 1048 2401 0304 0823 0001
SWIFT: DEUTPLPX
NIP: 894-299-67-88

Gwarancja satysfakcji

Nieustająco dbamy o zadowolenie naszych Gości.

83%
Celująca
4101 oceny w 13 portalach

Kontakt

Hotel Śląsk

ul. Oporowska 60 (boczna Grabiszyńskiej)
53-434 Wrocław | Fabryczna

Dołącz do nas