W życiu każdego z nas przychodzi czas w którym ostatni raz żegnamy się z bliską osobą. To czas wspomnień, bliskości i zadumy. Zaproszenie na stypę jest wyrazem gościnności i sposobem na podziękowanie za przybycie na ceremonię pogrzebową i okazanie współczucia, a obyczaj ten jest znany i praktykowany od wieków. W tych trudnych chwilach oferujemy pomoc w organizacji stypy/konsolacji. Przygotujemy przyjęcie pożegnalne w odpowiedniej atmosferze i z należnym szacunkiem.
ZUPA (1 do wyboru):
Tradycyjny rosół z domowym makaronem.
Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym i śmietaną.
DANIE GŁÓWNE (1 do wyboru):
Filet drobiowy sous-vide z suszonymi pomidorami.
Tradycyjny kotlet schabowy.
Karczek pieczony z sosem pieczeniowym.
Dorsz w cieście.
DODATKI (1 do wyboru):
Ziemniaki tłuczone z masłem i koperkiem.
Kluski śląskie ze smażoną cebulką.
Ziemniaki pieczone w aromatycznych przyprawach.
Ryż curry z warzywami.
Frytki ziemniaczane.
SURÓWKI (1 do wyboru):
Surówka z buraczków,
Surówka z białej kapusty,
Surówka wiosenna.
DESER (1 do wyboru):
Sernik z sosem owocowym,
Szarlotka z bitą śmietaną,
Brownie z sosem owocowym i bitą śmietaną.
NAPOJE:
Woda z miętą i cytryną, sok 100% (pomarańczowy oraz jabłkowy) bez ograniczeń podczas trwania uroczystości,
Bufet z kawą i herbatą bez ograniczeń podczas trwania uroczystości
*Do wyboru jedna pozycja np. tradycyjny kotlet schabowy z kluskami śląskimi, buraczkami i szarlotka.
ZUPA (do wyboru):
Tradycyjny rosół z domowym makaronem.
Krem z białych warzyw, grillowana gruszka, płatki migdałów.
DANIE GŁÓWNE (Półmiski mięs):
Filet drobiowy sous-vide z suszonymi pomidorami,
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce,
Karczek pieczony z sosem pieczeniowym.
DODATKI:
Ziemniaki z wody z masełkiem i koperkiem,
Kluski śląskie z cebulką,
Ziemniaki pieczone w aromatycznych przyprawach.
BUKIET SURÓWEK:
Surówka z buraczków,
Surówka z białej kapusty,
Surówka wiosenna.
DESERY:
Sernik oraz szarlotka podawany w bufecie (1,5szt./os.)
(możliwość rozbudowania menu o większą ilość deserów)
NAPOJE:
Woda z miętą i cytryną, sok 100% (pomarańczowy oraz jabłkowy) bez ograniczeń podczas trwania uroczystości,
Bufet z kawą i herbatą bez ograniczeń podczas trwania uroczystości.
*Możliwość rozszerzenia menu o dania wegetariańskie/wegańskie
ZUPA (1 do wyboru):
Tradycyjny rosół z domowym makaronem.
Żurek staropolski z jajkiem.
DANIE GŁÓWNE (Półmiski mięs):
Filet drobiowy sous-vide z suszonymi pomidorami,
Schabowy w panierce,
Karczek pieczony z sosem pieczeniowym,
Dorsz w cieście.
DODATKI:
Ziemniaki z wody z masełkiem i koperkiem,
Kluski śląskie z cebulką,
Ziemniaki pieczone w aromatycznych przyprawach,
Frytki ziemniaczane.
BUKIET SURÓWEK:
Surówka z buraczków,
Surówka z białej kapusty,
Surówka wiosenna,
Warzywa grillowane.
DESER:
Mix ciast podanych w bufecie (2szt./os)
(sernik ,szarlotka, brownie)
NAPOJE:
Woda z miętą i cytryną, sok 100% (pomarańczowy oraz jabłkowy) bez ograniczeń podczas trwania uroczystości,
Bufet z kawą i herbatą bez ograniczeń podczas trwania uroczystości.
*Możliwość rozszerzenia menu o dania wegetariańskie/wegańskie
W godzinach porannych proponujemy przyjęcie w formie bogatego śniadania w formie stołu szwedzkiego.
Na bufecie serwujemy:
ul. Oporowska 60 (boczna Grabiszyńskiej)
53-434 Wrocław | Fabryczna
Dane firmowe